Lördag 23 oktober 2021

Priser på bostadsrätter ökar mest i Tidaholm

Pandemin har satt ordentlig fart på bostadsrättsmarknaden. Fler objekt har sålts och priserna har stigit kraftigt på de flesta håll i landet. Men hur ser det ut om man tittar på en femårsperiod? I Tidaholm steg priserna med hela 197 procent, vilket är högst i hela landet.

Fastighetsbyrån kan, med hjälp av siffror från Svensk mäklarstatistik, visa att priserna stigit med 22 procent på riksnivå och med 25 procent i Västra Götalands län, vilket motsvarar 542 544 kronor. I Tidaholm steg priserna mest i landet med 197 procent. Störst värdeökning har det dock varit i Bollebygd där priserna ökat med 1 078 545 kronor.

På riksnivå har priserna stigit med 22 procent på fem år vilket motsvarar 505 461 kronor eller drygt 8 400 kronor i månaden. Dessutom har antalet sålda bostadsrätter ökat kraftigt. Under perioden mars till augusti 2021 såldes det drygt 30 procent fler lägenheter jämfört med samma period under 2016. Tittar man enbart på det senaste året har priserna stigit med 13 procent.

Bland Västra Götalands läns kommuner har bostadsrättspriserna stigit mest procentuellt sett i Tidaholm, hela 197 procent. Näst mest i Falköping, 132 procent, följt av Hjo, 119 procent, och Karlsborg 103 procent.

– Att Tidaholm har landets högsta procentuella utveckling är väldigt kul. Det beror troligtvis på att priserna i Tidaholm är i mer rätt nivå nu, det känns som man inte fått ut rätt pris tidigare. Så länge våra banker sköter utlåningen på ett bra sätt och ser till att husköparen inte ”förköper” sig, så är det på det stora hela, en sund marknad framåt, säger Anders Ahlm, franchisetagare och fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Tidaholm i ett pressmeddelande.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet