Tisdag 25 september 2018

Regionen startar egen nyhetssajt

Västra Götalandsregionens kommunikationsdirektör Erik Lagersten vill bli ansvarig utgivare för en regionägd nyhetssajt. Därför söker regionen ett utgivarbevis för ”VGRfokus” hos statliga Myndigheten för press, radio och tv.

Utgivarbeviset är enligt Erik Lagersten, viktigt för att ”markera självständigheten och de principer som VGRfokus ska arbeta efter”.

Regionens kommunikationsdirektör konstaterar att journalistiken och media inte skriver tillräckligt om regionens verksamhet.

-Om journalistiken inte rapporterar om landsting, hur får våra invånare då insyn i verksamheten? Hur kan våra förtroendevalda redovisa för sina väljare vilka resultat som uppnåtts? frågar han i sin första ledare på sajten.

Han beklagar att det inte längre finns dedikerade ”landstingsreportrar” på tidningsredaktionerna.

Med nyhetssajten VGRfokus vill regionen lyfta fram allt som regionen gör. Detta ska ske med en ”självständig redaktion av tjänstemän som berättar vad som sker, vad som är på gång, om det besvärliga i vår verksamhet och det som är våra glädjeämnen”, skriver direktör Erik Lagersten.

Som ansvarig utgivare för nyhetssajten blir Erik Lagersten ytterst ansvarig för allt som publiceras på sajten.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet