Fredag 25 juni 2021

Rekommendationer kvar till 6 juni

Smittspridningen av covid-19 sjunker i Västra Götaland, men minskningen går långsamt. Det menar Västra Götalandsregionen, som därför låter de skärpta regionala rekommendationerna ligga kvar till och med 6 juni.

– Det är viktigt att alla förstår att situationen fortfarande är oerhört allvarlig. Vi får inte släppa efter för tidigt nu utan vi måste alla göra vad vi kan för att hindra smittan från att spridas i samhället, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg, i ett pressmeddelande.

En förändring är att skolornas särskilda rekommendationer nu utgår. Det innebär att gymnasieskolorna i Västra Götaland, om det lokala smittoläget så tillåter, från och med måndag 17 maj kan ha närundervisning med samtliga elever på plats i skolan.

Smittskydd Västra Götaland gör också en mindre justering i rekommendationen om resor. Den nya skrivningen förtydligar att den som måste göra en resa behöver göra det så smittsäkert som möjligt både under sin resväg och på resmålet.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet