Torsdag 30 mars 2023

Restaurang i Tidaholm totalförstörd i brand

Foto: Räddningstjänsten Falköping - Tidaholm
Foto: Räddningstjänsten Falköping - Tidaholm

I natt totalförstördes Restaurang Thaipalatset i Tidaholm. Branden startade runt klockan ett och tros ha börjat i en bil, som stod parkerad vid byggnaden. Men mycket är oklart.

Fortfarande under morgonen är branden inte släkt.

– Det brinner nog ganska bra. Det var mycket grejer som kan brinna och taket har lagt sig som ett lock, säger Erik Wedebrand, inre befäl på räddningstjänsten i Falköping och Tidaholm.

 

Under natten har 15 personer från räddningstjänsten Falköping – Tidaholm arbetat med släckningsarbetat. Under dagen finns tre personer kvar för att kontrollera brandförloppet.

– Det som har varit är att röken har stört en del boende i Tidaholm. SOS har upprättat ett krisnummer som meddelar att röken beror på att det brinner, säger Wedebrand.

Enligt honom har vinden varit gynnsam, vilket har gjort att röken mestadels har stigit uppåt. Det har heller inte varit någon fara för spridning av elden.

 

Sju personer fanns i byggnaden när branden startade. Enligt vittnesuppgifter ska branden ha börjat i en bil, parkerad på gatan utanför restaurangen.

– Vi har fått lite olika uppgifter om det. Vi är inte riktigt hundra, men polisen kommer att utreda det under dagen.

Ingen människa har skadats.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer