Torsdag 16 augusti 2018

Rikspolischef Dan Eliasson slutar

Avgående rikspolischef Dan Eliasson. Foto: Lars Hedelin
Avgående rikspolischef Dan Eliasson. Foto: Lars Hedelin

Rikspolischef Dan Eliasson slutar och blir i mars generaldirektör för ny generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

På onsdagen utnämnde regeringen Dan Eliasson till det nya uppdraget som generaldirektör för MSB.
Den 15 februari slutar därför Dan Eliasson som rikspolischef.

Dan Eliasson tillträdde som rikspolischef den 1 januari i 2015 inför den stora omorganisationen av Polisen som regering och riksdag beslutat om.

− Jag hade gärna fortsatt arbetet tillsammans med alla fantastiska polisanställda, men tycker också det ska bli mycket spännande att leda en ny verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag, säger Dan Eliasson enligt polisens hemsida.

− Det har varit några tuffa år, men nu har omorganisationen slutförts. Vi har klarat av svåra operativa utmaningar som flyktingkrisen och terrordådet på Drottninggatan. En lönemässig uppvärdering av polisyrket har startat. Den negativa trenden för utredningsresultaten har brutits, säger Dan Eliasson i ett pressmeddelande.

Dan Eliasson tillträder den nya tjänsten den 5 mars 2018.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer