Måndag 26 juli 2021

Rock mot cancer drog in 190 000

Siewert Anderson, ordförande och Håkan Forsberg, kassör i föreningen Rock Mot Cancer i Hjo med en check som visar ett fint insamlingsresultat. Foto: Gerda Anderson
Siewert Anderson, ordförande och Håkan Forsberg, kassör i föreningen Rock Mot Cancer i Hjo med en check som visar ett fint insamlingsresultat. Foto: Gerda Anderson

190 000 kronor blev resultatet av årets Rock mot cancer i Hjo.

– Vi är riktigt nöjda med detta fina resultat. Att vi nu kan skicka en så stor summa som 190 000 kronor till Barncancerfonden Västra, känns riktigt bra. Förra året fick vi ihop knappt hälften, säger föreningens kassör Håkan Forsberg i ett pressmeddelande.

Förra årets festival fick göras om till en webbfestival och samma sak gällde årets upplaga som var planerad till 3 juli. Det fick helt enkelt bli en webbfestival även den här gången och tretton band från stora delar av Sverige, ställde upp och skickade videos. Magnus Atley, alias Börje Bappelsin ställde upp som presentatör och gjorde att årets webbfestival blev riktigt trevlig och uppskattad.

Arrangörsföreningen har förutom festivalen, jobbat med att värva sponsorer, man har tryckt upp flygblad som Hjo Velocipedklubb har hjälp till med att dela ut och man har dessutom tryckt upp klistermärken att sälja.

Flera engagerade samarbetspartners har hjälpt föreningen att komma upp i det fina resultatet. Först ut var Hjo Moppers med ett mopedrally som lockade 140 mopedentusiaster och gjorde ett resultat på 22 000 kronor. Facebookgruppen Guldkrokens Vänner ordnade en samlarträff där allt som såldes var skänkt av medlemmarna och resultatet blev 17 000 kronor. Ett liknande resultat blev det på Hjo Mot Cancer, en motionsrunda som arrangerades för tredje i samarbete med Rock Mot Cancer.

Totalt blev alltså resultatet 190 000 kronor till Barncancerfonden Västra.

– Vi har därmed bidragit med fantastiska 2 646 573 kronor till barn med cancer, under de åtta år vi har jobbat med detta och det känns oerhört bra, säger Håkan Forsberg.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet