Onsdag 26 september 2018

Så blir årets majblomma

Elina Hall och Maxi Svensson har skapat årets majblomma respektive årets majblommeaffisch. Foto: Jackeline Perez
Elina Hall och Maxi Svensson har skapat årets majblomma respektive årets majblommeaffisch. Foto: Jackeline Perez

Årets majblomma går i svart och guld. Färger som inspirerats av humlor, enligt ett pressmeddelande från  Majblommans riksförbund.

I år är Sveriges mest kända vårblomma inspirerad av humlan. Bakom både tema och färg ligger Elina Hall – vinnare av årets designtävling. Elinas majblomma i guldgult, svart och pärlemor var jättepopulär bland alla barn som röstat i Majblommans app och på webben.

Utöver den nya blomman presenterades även årets majblommeaffisch, skapad av supertalangen Maxi Svensson som redan har ställt ut sina akvareller i Lars Lerins konsthall Sandgrund. 13-årige Maxi har så klart inspirerats av just humlan och låtit den stora lilla insekten sväva intill en vacker blombukett.

Den 12 april börjar försäljningen, eller insamlingen som riksförbundet föredrar att kalla det. Pengarna går till

I fjol samlades 64 miljoner kronor in, vilket var nytt rekord.

– Det är tack vare barnens enorma engagemang och vilja att hjälpa utsatta barn som vi varje år lyckas slå rekord. Insamlingen behövs verkligen för att vi ska kunna hjälpa barn i ekonomisk utsatthet, säger Tove Lindahl Greve, Majblommans generalsekreterare.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet