Torsdag 2 juli 2020

Så många har dött i covid-19 i Skaraborg

Antalet covid-19-fall ökar mest i Tibro och Töreboda. Foto: Pressbild
Antalet covid-19-fall ökar mest i Tibro och Töreboda. Foto: Pressbild

Minst 38 skaraborgare har avlidit i covid-19 fram till och med den 1 juni enligt de senaste siffrorna från Socialstyrelsen. 

Folkhälsomyndigheten meddelade vid dagens presskonferens att 4 562 personer med konstataderad covid-19 dött i Sverige. Totalt har 41 883 svenskar testats positivt.

I Skaraborg har 33 personer där dödsorsak fastställts till covid 19. Flest dödsfall har registrerats i Lidköpings kommun, 14 stycken. Skövde har sju registrerade dödsfall medan Essunga, Tibro och Tidaholm har fyra vardera.

Även i Skara, Götene, Mariestad, Falköping och Gullspång har dödsfall registrerats. Dessa har markerats med ett kryss i statistiken vilket socialstyrelsen gör i de fall som antalet dödsfall är lägre än fyra.

Det innebär att minst 38 skaraborgare har avlidit i covid-19.

Den 4 juni klockan 10:00 vårdades 42 personer för covid-19 på Skaraborgs sjukhus i Skövde vara nio personer vårdades på intersivvårdsavdelningen (IVA).

Totalt fanns det 279 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 62 på IVA på sjukhusen i Västra Götalandsregionen enligt följande fördelning:

Skaraborgs sjukhus:
42 personer varav 9 på IVA

NU-sjukvården:
33 personer varav 3 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset:
139 personer varav 38 på IVA

Sjukhusen i Väster:
15 personer varav 3 på IVA

Södra Älvsborgs sjukhus:
50 personer varav 9 på IVA

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
78 000 kronor till Barncancerfonden Seger för hästnäringen som får friskvårdsstatus Widegren (M) ny ordförande i IPU:s finanskommitté Bilquiz istället för bilträff Digitala vårdmöten ökade med över 200 procent – på en månad Eldningsförbudet upphör i flera kommuner Johnny undersökte äldres attityder kring covid-19 Ridklubben investerar för att minska energiförbrukningen Vardagshjältarna! Fler kommuner vill ha miljömärkt fjärrvärme