Torsdag 21 mars 2019

345 000 gästade Skara Sommarland

Janne Nilsson är nöjd vd på Skara sommarland.
Janne Nilsson är nöjd vd på Skara sommarland.

Skara Sommarland har gjort ett av sina bästa år besöksmässigt i modern tid. Den långa värmen gjorde att det blev en jämn tillströmning av gäster och vi kan nu summera en rekordsäsong på många sätt. Antal gäster blev sammanlagt 345 000.

I värmen som sommaren bjöd på var det föga förvånande vattenparken som lockade de flesta av gästerna, och ökningen bestod av många nya gäster som aldrig besökt Skara Sommarland tidigare.

En tydlig trend i år är att gästerna haft kortare framförhållning och inte varit så styrda av vilken dag i veckan de skulle komma.

För Skara Sommarland innebar det ett jämnare besöksantal och många veckor med högt gästantal alla dagar. I bara juli månad besöktes parken av 207 000 gäster vilket är rekord. Även omsättningsmässigt slår denna säsong rekord med en ökning på 27 % och gästerna har tillsammans åkt 2,2 miljoner åk i de olika attraktionerna.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet