Tisdag 3 oktober 2023

Bräcke diakoni startar ny vårdcentral

Bräcke diakoni, som redan driver en vårdcentral i Skara, tar över Närhälsans vårdcentral i kommunen. Det meddelade Bräcke diakoni på fredagen.

– Närhälsan är i en situation där det blivit uppenbart att de inte kommer kunna driva vårdcentralen vidare. Vi tror på sund konkurrens och har försökt vänta in konkurrenter, men i det läge vi befinner oss nu bedömer vi att bästa lösningen för Skara är att vi driver två vårdcentraler, säger Erik Andersson, områdeschef för Hälsa & Vård på Bräcke diakoni, i ett pressmeddelande.

Det är inte är tal om någon tillfällig lösning utan en långsiktig satsning.

För patienterna kommer det innebära att de erbjuds listning på sin närmaste vårdcentral enligt närhetsprincipen den dag Närhälsan stänger.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Tores gamla mack blir byggnadsminne Kläder för små och stora Dyr fjärrvärme i Falköping och Grästorp Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar