Torsdag 1 juni 2023

Bräcke diakoni startar ny vårdcentral

Bräcke diakoni, som redan driver en vårdcentral i Skara, tar över Närhälsans vårdcentral i kommunen. Det meddelade Bräcke diakoni på fredagen.

– Närhälsan är i en situation där det blivit uppenbart att de inte kommer kunna driva vårdcentralen vidare. Vi tror på sund konkurrens och har försökt vänta in konkurrenter, men i det läge vi befinner oss nu bedömer vi att bästa lösningen för Skara är att vi driver två vårdcentraler, säger Erik Andersson, områdeschef för Hälsa & Vård på Bräcke diakoni, i ett pressmeddelande.

Det är inte är tal om någon tillfällig lösning utan en långsiktig satsning.

För patienterna kommer det innebära att de erbjuds listning på sin närmaste vårdcentral enligt närhetsprincipen den dag Närhälsan stänger.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd