Torsdag 1 juni 2023

Brände kvinna under våldtäktsförsök

En kvinna i 20-årsåldern har anmält att hon utsattes för ett våldtäktsförsök av tre män i centrala Skara på söndagsmorgonen. Bland annat ska hon ha blivit bränd med en cigarett.

Kvinnan har berättat för polisen att hon drogs ner på marken, och en av de tre männen försökte att komma innanför hennes kläder. En annan brände henne med en cigarett på handen.

Av okänd anledning försvann männen sedan därifrån i en svart bil, enligt Per Larsson, stationsbefäl vid polisen i Lidköping.

– Det är ju omöjligt att veta varför de brände henne, säger Larsson.

I nuläget kopplar han inte ihop hädelsen med några andra brott mot kvinnor som skett i området eller på andra håll i Sverige.

Larsson tillägger att polisen är intresserad av att komma i konakt med eventuella vittnen som kan ha sett något av intresse för brottsutredningen.

/TT

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd