Lördag 18 augusti 2018

Elever protesterar mot långa skoldagar

Elever på Katedralskolan i Skara protesterar mot att skolledningen vill förlänga skoldagarna från och med höstterminen. En namninsamling mot rektorernas beslut har hittills samlat 200 underskrifter.

Rektorerna på gymnasieskolan Katedralskolan i Skara har beslutat att från höstterminen förlänga skoldagen för skolans elever. Därmed ska skoldagarna kunna pågå till klockan 16.30, istället för som idag 15.20.

Skolans elever protesterar nu mot förslaget. De menar att det inte förts någon dialog med eleverna inför beslut. Dessutom påpekar de att förslaget blir särskilt drastiskt för de elever som har skolskjutsar på upp till en timme per dag.

Eleverna Caroline Karlsson, Hjalmar Klyver och Vera Perisic har startat en namninsamling för att protestera mot beslutet. Hittills har namninsamlingen fått 200 namnunderskrifter, uppger tidningen Sklt.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer