Tisdag 21 maj 2019

Europaunik vattenbana på Skara Sommarland

Den nya vattenattraktionen Waka Waka som öppnar sommaren 2019.
Den nya vattenattraktionen Waka Waka som öppnar sommaren 2019.

Med knappt två veckor kvar av säsongen och på god väg mot ett besöksrekord, presenteras nästa års stora nyhet på Skara Sommarland. Till premiären i juni 2019 öppnas en helt ny vattenattraktion med namnet Waka Waka.

Det är den första i sitt slag i Europa, där man färdas två och två i ringar i en 210 meter lång bana. Motsvarande attraktion finns idag på Kanarieöarna, men detta blir den första i sitt slag i Europa. Det första spadtaget till attraktionen tas så fort Skara Sommarland stänger för säsongen och attraktionen har premiär när parken öppnar igen i juni 2019.

Med Waka Waka kommer Skara Sommarland ha de två längsta vattenrutschbanorna i Skandinavien, där befintliga Nyagara är längst med sina 259 meter. Waka Waka integreras i vattenparken där man startar ovanför Nyagara bredvid Big Drop och landar i närheten av vågpoolen.

Vattenpark

– Vi är jättestolta och glada över att vi kan satsa ytterligare på Skara Sommarland och ta parken vidare in i framtiden. Med Waka Waka kommer vi att ha den bästa vattenparken i Skandinavien och med mixen av bad, tivoli och gokart är vi svårslagna, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

I Waka Waka åker man i ringar med plats för två personer i en 210 meter lång bana. Åkturen kan liknas vid skidåkning, där man tar ut skären i en sväng och där man vid varje sväng får en fartkick. Ringen man åker i färdas i en färggrann tub och på fyra ställen hamnar man på en tallriksformad öppen yta som ger en fartökning in i nästa del av attraktionen.

Fakta om Waka Waka

Kapacitet: ca 400 personer/timme
Längd: 210 meter
Fallhöjd: 23 meter
Medellutning: 12 grader
Åktid: ca 20 sekunder
Längdgräns: Ännu inte bestämt

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer