Onsdag 26 februari 2020

Ian blir ny stadsarkitekt i Skara

Ian Cortés, ny stadsarkitekt i Skara kommun.
Ian Cortés, ny stadsarkitekt i Skara kommun.

Nu är det klart vem som blir Skara kommuns nästa stadsarkitekt. Ian Cortés tillträder den 1 april 2020 och kommer att basa över enheterna för plan- och byggfrågor.

– Det är ett väldigt spännande uppdrag som väntar och jag är glad och tacksam över förtroendet jag har fått, säger Ian Cortés i ett pressmeddelande.

Ian kommer tidigare från Kalmar kommun där Ian arbetat som Senior arkitekt. De senaste åtta åren har Ian arbetat både som planarkitekt och bygglovsarkitekt.

I Skara kommer Ian också att vara chef över två enheter, byggenheten och planenheten med placering i Skara stadshus.

15 personer sökte tjänsten och fyra kallades till intervju. Idag står det klart att det blir Ian som tar över rollen som stadsarkitekt.

– Jag är mycket glad över att Ian blir vår näste stadsarkitekt. Jag är övertygad om att Ian med sin gedigna bakgrund och erfarenhet kommer att bidra mycket för Skaras kommande utveckling. Likaså är jag övertygad om att han som person och ledare kommer bidra mycket inom vår organisation. Jag ser fram emot den 1 april 2020 då Ian påbörjar sin tjänst hos oss, säger kommundirektör Gustaf Olsson.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer