Måndag 17 januari 2022

Jula köper Rosers i Skara

Affären mellan Jula och Rosers firades på det här sättet.
Affären mellan Jula och Rosers firades på det här sättet.

Jula köper stadshotellet i Skara. Det meddelades på fredagen. Planen är att öppna hotellet på nytt under våren 2021.

− Det känns mycket bra att nu kunna få möjlighet att fortsätta utveckla detta anrika hotell. Det är en fin välskött fastighet med stora utvecklingsmöjligheter i centrala Skara som vi nu förvärvar av Bengt och Stig Roser, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula Holdingkoncernen, i ett pressmeddelande.

Jula driver sedan tidigare ett hotell i Skara, intill E20.

− Julahotellet vid ”Vilan” är ju lite nyare, modernare och ligger enkelt tillgängligt ute vid stora vägen (E20) med camping m.m., Stadshotellet är något helt annat, ett klassiskt hotell med mycket historia mitt inne i centrum som vi ser att det är viktigt att värna om för Skara, säger Karl-Johan Blank.

− Vi ser mycket stora möjligheter i ett utvecklat samarbete mellan Julahotellet och Stadshotellet med bland annat event, personal, kök, konferenser, digitala plattformar m.m. Då vi nu har totalt cirka 170 rum har vi möjlighet att hysa ännu större arrangemang, säger Karl-Johan Blank.

Att ge sig in på att förvärva, driva och utveckla hotell mitt under coronakrisen är dock inte helt självklart.

− Som situationen ser ut just nu finns det givetvis inte utrymme för två stora hotell i Skara, men detta är en långsiktig satsning. Det tar väl ett tag till innan situationen återgår till något mer normalt, och planen är att öppna upp Stadshotellet först under våren 2021, då har vi förhoppningsvis gott om tid att förverkliga några av idéer som vi har, säger Karl-Johan Blank som gärna ser ett levande hotell med mycket mötesytor och kontaktytor mitt i centrala Skara.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet