Söndag 7 juni 2020

Klart med ny rektor på Uddetorp

Karin Rosén. Foto: Martin Frick
Karin Rosén. Foto: Martin Frick

Karin Rosén – så heter Naturbruksskolan Uddetorps nya rektor. Karin kommer närmast från en tjänst som rektor på De La Gardiegymnasiet i Lidköping.

– Jag fastnade för sättet man jobbar med helheten i både utbildning, internat och skolrestaurangen. Jag upplever att man på Uddetorp har ett högt engagemang och jobbar med hela hjärtat. Det finns en värdegrund som rimmar bra med min egen, säger Karin Rosén i ett pressmeddelande.

I grunden är Karin studie- och yrkesvägledare och har arbetat på De la Gardiegymnasiet i 19 år i flera olika roller, de senaste sex åren som rektor.

– Vi är väldigt glada över att Karin valt att tacka ja till tjänsten. Utifrån att hon både har erfarenhet av rollen som rektor och av praktiska gymnasieprogram så ser vi att hon har alla förutsättningar för att lyckas bra i rollen, säger Bo Grenabo Tapper, skolchef på Naturbruksförvaltningen.

Karin berättar också att en anledning till att hon sökt sig till Uddetorp är ett intresse för Naturbruksprogrammet och lantbruksbranschen:

– Jag tror att den gröna näringen är en framtidsbransch. Därför känns det spännande att få vara med och utveckla utbildningarna och låta fler få upp intresset för området.

Karin tillträder tjänsten i augusti och tar då över efter Robert Karlsson som idag är rektor på Uddetorp. Robert avslutar sitt uppdrag den 29 maj och fram till att Karin tillträder går Håkan Magnusson, som är biträdande rektor på Uddetorp, in som tillförordnad rektor.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer