Onsdag 26 juni 2019

Klartecken för solpark i Axvall

Kooperativet Vallebygdens Energi ska bygga en stor solenergianläggning utanför Skara. Det står klart efter ett medlemsmöte i veckan.

Vallebygdens Energi i Axvall är ett kooperativ. 2017 fick företaget priset om ”Årets kooperativ i Sverige”. Utmärkelsen är ett pris som arbetsgivarföreningen KFO och Coompanion står bakom.

På en extra stämma, på måndagskvällen, beslöt föreningen att investera i en ny solparksanläggning. Den ska placeras på Härlingstorp egendoms ägor, utanför Axvall.

Vid stämman deltog 50 medlemmar. 46 av dessa röstade för projektet, och fyra röstade mot.

– Det känns tryggt att vi har medlemmarna med oss när vi nu går vidare, säger företagets styrelseordförande Ove Karlsson till tidningen Sklt.

Solparken är en hektar stor och projektet beräknas kosta drygt sex miljoner kronor. Bygget startar i mars månad och ska vara klart i april. Företaget får för detta ett statligt investeringsstöd på 1,2 miljoner kronor.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer