Söndag 19 augusti 2018

Miljöpartist i Skara väljer åter alliansen

Trots få elever kommer Katedralskolan i Skara även i höst ha programmen teknik, handel och teater/dans. Detta efter att MP gjort upp med oppositionen i ansvarig nämnd.
Trots få elever kommer Katedralskolan i Skara även i höst ha programmen teknik, handel och teater/dans. Detta efter att MP gjort upp med oppositionen i ansvarig nämnd.

Trots att Skara kommuns politiska ledning består av Socialdemokraterna, Liberalerna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, så väljer åter miljöpartisten Gunnar Sporrong att stödja oppositionspartierna. Hans utslagsröst räddar tre program på Katedralskolan.

Det är oenigt i barn- och utbildningsnämnden om de program som ska genomföras kommande läsår på Katedralskolan. Gunnar Sporrong (MP) är vice ordförande i nämnden och tillhör majoriteten.

Men Gunnar Sporrong röstade mot den politiska ledningens förslag att stoppa gymnasieprogrammen teknik, handels och teater/dans. Programmen har ett mycket lågt antal sökande elever inför skolstarten i höst. Genom Gunnar Sporrongs röst fick oppositionen majoritet och programmen kommer därför att genomföras.

Gunnar Sporrong valde redan i höstas att ansluta sig till allianspartierna när det gällde att ge gymnasieskolan mer pengar, än vad S, V, L och Sporrongs övriga partikamrater i MP ville.

-Vi ska inte dra för stora växlar på det här. Vi har ett gott samarbete i det stora hela och vi vet hur känsligt det här med Katedralskolan är för Miljöpartiet, säger kommunalrådet Fredrik Nordström (S) till tidningen NLT.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer