Onsdag 12 december 2018

Nyförvärv till Skara HF

Melanie Felber.
Melanie Felber.

Skara HF har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv, Melanie Felber, som närmast kommer från HK Halden i Norge. Samtidigt har Lovisa ”Lollo” Henriksson skrivit på för ytterligare ett år med Skara HF.

27-åriga Melanie Felber är en spelare med lång erfarenhet av elithandboll. Hennes position är vänster kant där hon haft en framträdande roll i norska HK Halden de senaste tre åren. Melanie är född i Schweiz men växte upp i Danmark. Där spelade hon seniorhandboll i Silkeborg/Voel och kom sedan till Norge och Fredrikstad BK. Det blev så småningom HK Halden där hon varit lagkapten och spelat slutspel ända fram till NM-final.

Med Halden har hon också spelat Europacupspel. Hon har dessutom landslagsmeriter då hon spelat i för Schweiz både med U-20-laget och landslaget.

Det var också i Halden som Melanie hittade sin livskamrat i Rex Blom, en handbollsspelare som vi nästa säsong kommer kunna se i IFK Skövde handboll. Tillsammans har paret nu fyra månader gamle sonen Keean och om några veckor går flyttlasset till Skövde. I höst blir det sedan elithandboll för både Rex och Melanie.

När Melanie ska beskriva sig själv säger hon så här:

-Min styrka som vänsterkant är min snabbhet och min spelförståelse både framåt och bakåt. Jag ger alltid hundra procent på en handbollsplan och förväntar mig detsamma av min lagkamrater. Jag kan nog säga att jag är en riktig vinnarskalle.

Melanie har nu börjat träna igen efter barnafödandet. Hon räknar med att kunna vara i form när hon ansluter till Skaratruppen 1 augusti för försäsongsträning.

-Jag är igång med att bygga upp formen nu och räknar med att ligga i fas med de andra när vi träffas i augusti. Jag ser verkligen fram mot att få spela med Skara som ju har ett intressant lag på gång. Jag vill gärna vara med och hjälpa till för att förverkliga klubbens ambition att nästa säsong vara ett slutspelslag i högsta serien.

Melanies kontrakt löper – precis som sambon Rex – över två säsonger.

Lovisa ”Lollo” Henriksson kommer också att spela med Skara HF även nästa säsong. Lollos nya kontakt är på ett år.

Annika Andersson

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer