Torsdag 28 september 2023

Ostmässan flyttas till 2021

Det var 25 år sedan Ostmässan arrangerades i Skara. I år skulle det vara nypremiär av mässan, men i veckan beslutade arrangörerna att flytta fram den till nästa år.

– Det känns tråkigt, men vi hade inget val, säger projektledaren Peter Gustavsson.

Anledningen är givetvis coronapandemin och begränsningen på 50 personer. Ostmässan skulle ha arrangerats i slutet av september.

– Vi har jobbat efter några olika scenarier men vi känner att det inte är genomförbart i år. Vi har väntat in i det sista men det verkar inte som att det blir någon förändring när det gäller 50-personersgränsen, så vi tyckte att det var lika bra att ta beslutet. Det blev ohållbart. Nu var det första gången på länge som Ostmässan skulle ha genomförts och då ville vi att det skulle bli riktigt bra, säger Peter Gustavsson.

Men ett nytt datum är redan bestämt. Det blir 24-26 september nästa år i stället.

– Vi har jobbat mycket med varumärket Ostmässan och det vill vi ta vara på. Vi har även bestämt att vi ska ha andra aktiviteter framöver. Det blir bland annat en miniostmässa på Julhotellet i Skara, kosläpp till våren och en digital ostmässa, så det kommer att hända saker. Själva Ostmässan nästa år kommer att bli den stora finalen, säger Peter Gustavsson.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar Vad vill du egentligen? ”Ett dråpslag mot folkbildningen” 4 av 10 kör för fort utanför skolor