Torsdag 28 september 2023

Pensionärer kritiska mot Skaras bussar

Foto: Rickard Karlsson
Foto: Rickard Karlsson

Pensionärsorganisationerna PRO och Seniorerna-SPF har tröttnat på Västtrafiks busstrafik. I folkmun kallas tätortsbussarna för ”spökbussar”, eftersom de oftast går tomma, efter Västtrafiks förändring av busslinjerna.

Tidigare prioriterades serviceresor för äldre och personer med rätt till färdtjänst. Idag är Västtrafiks inriktning studie- och arbetspendling.

Något som lett till tomma bussar. Pensionärerna kräver att servicelinjerna kommer tillbaka och vill ha träff med kommunledningen och Västtrafik i frågan.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar Vad vill du egentligen? ”Ett dråpslag mot folkbildningen” 4 av 10 kör för fort utanför skolor