Torsdag 30 mars 2023

Praktikertjänst tar över vårdcentral?

Praktikertjänst AB är intresserad av att ta över Närhälsans vårdcentral i Skara.
– Glädjande, säger regionrådet Johnny Magnusson (M).

Praktikertjänst vill också ta över Åmål och Åby vårdcentraler.

– Det är glädjande att kunna konstatera att en väletablerad aktör inom hälso- och sjukvården nu visar ett tydligt och öppet intresse av att ta över Närhälsans vårdcentraler i Skara, Åmål och Åby, säger Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande i Västra Götaland.

– För Västra Götalandsregionen är det viktigt att invånarna har god tillgång till primärvård av hög kvalitet, oavsett om det är vår egen verksamhet eller om det sker i alternativ regi, säger han.

Processen för hur regionen hanterar vårdgivare som anmäler sitt intresse för att ta över vårdcentraler sker öppet. Det är fritt fram för de vårdgivare som så önskar att anmäla sitt intresse.

Till tidningen NLT säger affärsområdeschef Göran Modin på Praktikertjänst:

– Vi avvaktar det politiska beslutet, men vi vill vara tidigt ute och därför skickar vi redan nu signaler om att vi är intresserade.

Praktikertjänst är den största koncernen inom privat tandvård och hälso- och sjukvård i Sverige och driver i dagsläget cirka 85 vårdcentraler i Sverige

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer