Torsdag 2 juli 2020

Filip och Sara prisas

Nu har Västra Götalandsregionens pris Unga Landsbygdspriset i Väst 2020 delats ut till det första företaget av två, Stekosterian i Skara som drivs av Filip Larsson och Sara Runsten. Deras tips för framgång till andra unga entreprenörer är att det är bara att köra. ”Gör först och tänk sen!”

Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd utsåg den 14 maj de båda vinnarna av Unga Landsbygdspriset i Väst. Diplomcheck och blommor delades ut av Kristina Jonäng (C), ordförande i regionutvecklingsnämnden. Medverkade gjorde även Lars Berg (C), kommunstyrelsen i Skara.

Filip och Sara vill lämna som budskap till andra unga entreprenörer: ”Gör först, tänk sen! Det är bara att köra.” För prispengarna ska de fortsätta utveckla sin företagsprofil, och kanske skaffa en badtunna gjord av en gammal mjölktank!

Juryns motivering:

Årets pristagare är nominerade för tredje gången i rad och har år efter år visat på utveckling i sitt företagande. Filip och Sara startade sin verksamhet med en vision om en ny produkt, en ekologisk och svensk motsvarighet till halloumi.

Från en matvagn, till eget mejeri, till att leverera till kända restauranger, har Filip och Sara nu lyckats sälja in sin produkt till dagligvaruhandel. Pristagarna var tidiga i branschen med sin idé och efterfrågan har ökat enormt vilket har gjort det möjligt att bygga ut och anställa.

Filip och Sara brinner för fler arbetstillfällen i en levande landsbygd. De värnar om sin småskalighet och vill skapa samhällsnytta genom att som små aktörer vara förebilder och erbjuda marknaden fler alternativ.

Årets pristagare tänker på alla aspekter av hållbarhet i sitt företagande, bidrar till innovation på landsbygden samt inspirerar andra unga. Filip och Sara tar ställning för svenskproducerade och miljövänliga livsmedel med sin produkt – Hokus Pokus Filliostus!

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
78 000 kronor till Barncancerfonden Seger för hästnäringen som får friskvårdsstatus Widegren (M) ny ordförande i IPU:s finanskommitté Bilquiz istället för bilträff Digitala vårdmöten ökade med över 200 procent – på en månad Eldningsförbudet upphör i flera kommuner Johnny undersökte äldres attityder kring covid-19 Ridklubben investerar för att minska energiförbrukningen Vardagshjältarna! Fler kommuner vill ha miljömärkt fjärrvärme