Onsdag 2 december 2020

Skara-Lundsbrunn har haft tågsläpp

Det är inte bara ”ko-släpp” på våren. I Skara genomfördes i helgen vårens stora ”tåg-släpp”. Det var Skara-Lundsbrunns museijärnväg som öppnade sina lokstallar för att rulla igång en ny säsong.

Om ett år firar föreningen 50 år. Föreningens ordförande Tomas Roth ser fram mot detta. Men ett orosmoln har varit Skara kommuns planer på bostadsbyggande vid stationsområdet. I plandiskussionen har tidigare funnits förslag om att flytta perrongerna några hundra meter från stationsbyggnaden.

-Men nu har vi fått besked av Skaras kommunalråd Fredrik Nordström om att vi får vara kvar, vi hoppas att det gäller, säger Tomas Roth till Skaraborgs läns Tidning.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Bedragerskans liv blir bok Dramatisk ökning av bildelsstölder Elisa tävlar i Melodifestivalen SLU Skara och Sparbanken Skaraborgs innovationspris 670 miljoner ska minska vårdköerna Nytt förslag till reglering av viltutfodring Ramåker fortsätter som räddningschef Bedrägeriförsök i Transportstyrelsens namn Fortsatt många covidpatienter i Skövde Största höstvetearealen – någonsin