Söndag 7 juni 2020

Sommarland flyttar fram premiären

Foto: Skara Sommarland
Foto: Skara Sommarland

Den blir ingen öppning för Skara Sommarland den 6 juni. I nuläget är det osäkert om parken öppnar alls den här säsongen. Det rapportera flera medier.

Enligt Nya Lidköpings-Tidningen har 300 säsongsarbetare fått beskedet att de är uppsagda, samt att åtta av Sommarlands 19 tillsvidareanställda blir av med sina jobb.

– Vi kommer att gå i en ekonomisk kris nästa år, och det kommer att innebära organisationsförändringar. Ändrade beteenden som en följd av coronapandemin innebär att vi riskerar att tappa 30 procent av besökarna även i ett läge där vi kan öppna som vanligt nästa år, säger  Sommarlands vd Janne Nilsson till NLT.

Han hoppas att regeringen lättar på restriktionerna.

– Vi har blivit lovade ett besked från regeringskansliet i slutet av maj. Om det innebär tillräckliga lättnader så blir det en öppning så fort som möjligt, förhoppningsvis inom tre till fyra veckor, säger Janne Nilsson till NLT.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet