Torsdag 30 mars 2023

Sommarlands vd slutar

Janne Nilsson och Christine Karmfalk.
Janne Nilsson och Christine Karmfalk.

Efter drygt fem år som vd på Skara Sommarland har Janne Nilsson sagt upp sig. Han kommer att sluta senast till sommaren. Christine Karmfalk tar över jobbet som vd på Sommarland.

– Jag har jobbat i många branscher och har en längre tid varit klar över att jag vill ha fler jobb innan pensionen. När nu Skara Sommarlands organisation ska återuppbyggas efter pandemin är det bättre att en långsiktig ledare tar vid. Jag finns kvar så länge det behövs för att bidra till en trygg och ordnad överlämning, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

Istället för att rekrytera en extern vd har ägarkoncernen Parks and Resorts beslutat att samordna Skara Sommarland och Kolmården under ledning av en och samma vd, Christine Karmfalk, nuvarande vd på Kolmården.

– När Janne så småningom slutar är det en mycket omtyckt vd som lämnar oss och vi önskar honom lycka till med framtida projekt. Genom att samordna ledarskapet med Kolmården ser vi till att Skara Sommarland snabbt får ökade resurser, tryggt ledarskap och en långsiktigt stabil kulturutveckling. Christine Karmfalk är en omtyckt ledare som har tidigare erfarenhet av att leda flera geografiskt skilda men likartade verksamheter inom en koncern. Jag är övertygad om att detta kommer leda till många positiva synergier för alla, säger Christer Fogelmarck, koncernchef på Parks and Resorts.

Janne Nilsson är tills vidare kvar som vd på Skara Sommarland med fokus på pågående projekt i parken och kommer att lämna över uppdraget till Christine Karmfalk successivt under början av nästa år.

– När Janne lämnar över stafettpinnen till mig har han tagit parken genom det stålbad som pandemin inneburit, med stängd park och smärtsamma nedskärningar. Ur askan har Skara Sommarland trots begränsade resurser kommit ut på andra sidan med fint resultat 2021. Jannes arbete har varit oerhört viktigt och nu fokuserar vi på en riktigt bra överlämning så att medarbetarna kan känna sig trygga innan han går vidare mot nya utmaningar, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården och tillträdande vd på Skara Sommarland.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer