Torsdag 23 mars 2023

Studentrekord på BYS i Skara

Anita Hildensjö, utbildningsledare för djurvårdare, presentar kurserna för de blivande djurvårdaren på utökad nivå som nu startat sina studier på Biologiska Yrkeshögskolan - BYS i Skara.
Anita Hildensjö, utbildningsledare för djurvårdare, presentar kurserna för de blivande djurvårdaren på utökad nivå som nu startat sina studier på Biologiska Yrkeshögskolan - BYS i Skara.

Biologiska Yrkeshögskolan – BYS i Skara har sprängt 200-vallen och är nu Sveriges största yrkeshögskola inom de gröna näringarna. Detta både vad avser antalet studenter som antalet utbildningar.

Måndagen var en historisk dag på Biologiska yrkeshögskolan i Skara. Nu finns över 200 studenter från hela Sverige och Norden inskriva inom åtta olika yrkeshögskoleutbildningar.

-Det är naturligtvis riktigt roligt. Vi har ökat ett antal år i rad och har stark medvind, konstaterar rektor Gunnel Marwén Kastenman. Det som också är extra glädjande är att vi vet att utbildningarna leder till jobb i den bransch de studerande har utbildat sig inom, eller till start av egna företag.

Stor efterfrågan

I veckan startade 37 blivande djurvårdare på utökad nivå sina studier på Biologiska Yrkeshögskolan – BYS i Skara.
Djurvårdsutbildningen är populär och det har varit sex sökande per plats. Både näringen och studenterna har höga förväntningar på utbildningen, som är ny i sitt slag.

Yrkeshögskola är ett komplement till högskola. En del av utbildningen sker på arbetsplatser genom
LIA – Lärande i Arbete.

BYS i Skara erbjuder Yh-utbildningar inom djurvårdare på utökad nivå, agrotekniker, bioenergitekniker, klövvårdare, hovslagare – grundutbildning och kvalificerad tilläggsutbildning, unghästutbildare samt ridsportentreprenör.

I Skara ges också uppdragsutbildningar inom hästföretagande och preparandkurs för ridlärare som önskar avlägga diplomeringar.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer