Torsdag 1 oktober 2020

Arrangören nöjd med första tävlingen

Foto: Tobias Andersson/Next Skövde
Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

I helgen genomfördes eventet Billingen Hike & Trail för första gången. Ett 20-tal deltagare ställde upp. Billingen Hike & Trail är ett samarbete mellan Next Skövde och Trailhelg och ett antal lokala turistföretag.

– Arrangemangethar fungerat fint. Det fanns möjlighet till både vandring och löpning och de som ville ha ett snabbare tempo hann uppleva stora delar av Billingen under helgen. Det är också roligt att vi fått möjlighet att visa upp vårt fantastiska berg Billingen från deltagare från Ängelholm i söder till Borlänge norröver, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Under första dagen gick turen uppe på Billingen och avslutades med utomhusmiddag och chokladprovning vid Hållsdammen. Andra dagen inleddes med ett yogapass innan en blöt dagsetapp startade i Varnhem och sträckte sig till Flämslätt där deltagarna sedan övernattade. Utmed vägen serverades en utelunch med lokala delikatesser från Lilla Saluhallen tillsammans med information av Sofia Hultman från Platåbergens Geopark om Billingen och bergen i området.

På kvällen bjöds det på ”After Hike” på Flämslätt med trubaduren Jimmy Andersson. Den tredje och avslutande dagen inleddes också med yoga innan löparna och vandrarna bjöds på Silverfallet och Högsböla Ängar. Dagen avslutades med en lunch

– Vi har fått många glada tillrop under helgen av deltagarna som uppskattade naturen och landskapet. Nu tar vi med oss alla goda erfarenheter och påbörjar planeringen av nästa års Billingen Hike & Trail, avslutar Malin Ahlner från Trailhelg.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet