Måndag 21 september 2020

Fredrik ny ansvarig utgivare

Från och med den här veckan är Fredrik Andersson ansvarig utgivare på Skaraborgsbygden.
Från och med den här veckan är Fredrik Andersson ansvarig utgivare på Skaraborgsbygden.

Fredrik Andersson är från och med den här veckan redaktionschef och ansvarig utgivare för Skaraborgsbygden.
– Ett hedrande uppdrag, säger Fredrik.

Fredrik Andersson efterträder Per Gustafsson som redaktionschef och ansvarig utgivare för Skaraborgsbygden. Sedan årsskiftet är Fredrik även tidningschef med ansvar för tidningens ekonomi och personal.

Fredrik har snart varit på Skaraborgsbygden i elva år. Före det var han sportchef på Västgöta Tidningar, det som numera heter Hall Media.

– Skaraborgsbygden är en unik produkt och även en unik arbetsplats. Det märkte jag direkt när jag kom hit. Jag har stortrivts redan från dag ett. Att nu få chansen att bli redaktionschef är jätteroligt. Jag är väldigt stolt över att arbeta på Skaraborgsbygden och nu ser jag fram emot att få fortsätta arbeta tillsammans med mina fantastiska kollegor här på tidningen. Det är ett härligt gäng som jobbar här, säger han.

Han tycker att det är viktigt att tidningen står nära läsarna.

– Det är för läsarna vi gör tidningen så det är oerhört viktigt att lyssna på vad de säger. Vi har precis gjort en läsarundersökning och den visar att många av våra läsare är nöjda med tidningen, men det finns naturligtvis saker som kan bli ännu bättre, säger Fredrik.

Många papperstidningar kämpar med vikande upplagor, men Fredrik är övertygad om att det finns en marknad även för papperstidningar framöver.

– Man har pratat länge om tidningsdöden, men än så länge håller vi den på avstånd. Papperstidningar kommer att finnas kvar i många år framöver och det gäller naturligtvis även Skaraborgsbygden. Vi vet att våra läsare gillar att läsa tidningen på papper och det finns ingen anledning för oss att ändra på det.

Nu hoppas han att fler ska upptäcka tidningen.

– Skaraborgsbygden är den enda tidningen som täcker hela Skaraborg och jag tycker att tidningen har en bra mix av nyheter, annonser, tävlingar och mycket annat. Vår uppgift är att bevaka det som händer i området, både stort och smått, och det kommer vi att fortsätta göra.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet