Lördag 18 augusti 2018

Golfförbundet flyttar till Skövde

Veronica Hultin arbetar redan i Idrottens hus i Skövde, på SISU idrottsutbildarna. Nu när Västergötlands golfförbund flyttar in i huset tar hon över jobbet som kanslichef.
Veronica Hultin arbetar redan i Idrottens hus i Skövde, på SISU idrottsutbildarna. Nu när Västergötlands golfförbund flyttar in i huset tar hon över jobbet som kanslichef.

Västergötlands golfförbund flyttar kansliet till Idrottens hus i Skövde. Samtidigt tar Veronica Hultin över som kanslichef.
– Det ska bli jätteroligt att få jobba med något som man brinner för, säger Veronica.

Tidigare har VGF:s kansli varit placerat hemma hos Rolf Johansen i Ulricehamn, men nu har Rolf gått i pension – och kansliet flyttat till Skövde.

Rolfs ersättare blir Veronica Hultin från Skövde. Hon arbetar redan i Idrottens hus, på SISU där hon främst jobbar med utbildningsfrågor. Tjänsten som kanslichef på VGF blir halvtid och inleds vid årsskiftet.

Men Veronica har tjuvstartat under hösten.

– Jag har varit med på styrelsemöten och årsmöten och hunnit träffa människor inom golfen, så jag har varit igång ett tag. Jag har även pratat lite med Rolf, säger Veronica.

Inledningsvis kommer hon att sätta sig in i frågorna som rör golfen och besöka distriktets 27 klubbar.

– Jag har själv spelat på ett tiotal av banorna i Västergötland och besökt ännu fler, men nu kommer det att bli fler besök. Jag vill lära känna klubbarna lite bättre och se vad de har för behov. Och vad vi kan hjälpa till med. En fråga som jag ska ta tag i så fort som möjligt är seriespelet som drar igång till våren.

En sak som hon också vill förbättra är kommunikationen mellan förbund, klubbar och spelare.

– Där finns det en del att göra. Det är många olika kanaler som man kan använda för att kommunicera. Vi har ju vår hemsida, men vi kan bli bättre på andra ställen, Facebook till exempel. Detta är också något som jag kommer att arbeta med framöver.

Hon ser också gärna att fler ungdomar börjar spela golf.

– Men det behövs fler förebilder inom golfen och ute på klubbarna som visar ungdomarna hur det är att tävla och sporrar dem att själva spela tävlingar. Det krävs mycket av individen i golf om man vill tävla. Det är inte riktigt som i andra sporter, där det finns cuper och serier att spela i och där man följer med laget. Samtidigt som det är viktigt att få in fler ungdomar måste man vara rädd om dem som redan spelar och få dem att fortsätta.

Att förbundskansliet numera finns i Skaraborg och Skövde ser hon flera fördelar med.

– Nu kommer vi kunna samarbeta mer med andra förbund, vi är sju olika förbund i Idrottens hus och det är klart att det finns många fördelar med det. Man kan utbyta idéer och dra nytta av varandra på många sätt, så visst är det bra.

Veronica började själv spela golf för tre år sedan, efter många års övertalningsförsök från resten av familjen.

– Min make har spelat i 25 år och mina söner går på golfgymnasiet i Jönköping, så det har pratats mycket golf hemma kan jag säga. Jag har varit med sönerna på tävlingar i många år och jag tänkte en gång att jag skulle prova själv, och det var jätteroligt.

Nu ser hon fram emot sitt nya jobb.

– Det är spännande och det ska bli jätteroligt att få jobba med något som man brinner för.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet