Lördag 6 juni 2020

Högtryck vid bokning på Göta kanal

Foto: Göta kanalbolaget AB
Foto: Göta kanalbolaget AB

Aldrig tidigare har bokningstrycket för kryssningar på Göta kanal varit högre, uppger Göta kanalbolaget. Hotellen har redan fullbokade helger i sommar och dubbelt så mycket fritidsbåtar har bokat sommarens semester jämfört med i fjol.

– Bokningstrycket på Göta kanal har ökat rejält i år konstaterar Magnus Hollwin, Marknads- och kommunikationschef på AB Göta kanalbolag.

Strömma som kör flera av de stora kanalbåtarna sätter in extraavgångar på grund av hög efterfrågan.

– Tittar vi på bokningar från Tyskland så är det 80 procent fler bokningar i år, säger Peter Henricson, affärsområdeschef på Strömma. En bidragande orsak till det stora tyska intresset är en dokumentär-film om Göta kanal som sändes i tysk TV förra året. Att glida fram på Sveriges längsta kanal och lägga till vid historiska platser för att sedan inta sin egen middagsplats vid kaptenens bord, är en reseupplevelse utöver det vanliga.

Norrqvarn

Norrqvarn Hotell & konferens konstaterar att matupplevelser, cykelpaket, kräftfiske och attraktivt boende utmed Göta kanal lockar extra tidigt i år.

–Vi ser redan nu att maj är väldigt bra bokad, det skiljer bara fem procent på beläggningen mot i maj 2019, och då har vi ju en bit kvar tills vi är där, säger Malin Johansson, ägare av Norrqvarn Hotell & konferens. De utländska reseföretagen började boka redan i november.

¬ Trenden att semestra på hemmaplan, flygskam och det faktum att vi satsat över en halv miljard på att förbättra och framtidssäkra Göta kanal de senaste åren bidrar säkert till att Göta kanal ses som ett allt attraktivare semestermål, avslutar Magnus Hollwin.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer