Söndag 28 februari 2021

Kristofer Svensson ny förbundsdirektör

Kristofer Svensson
Kristofer Svensson

Kristofer Svensson har utsetts till ny förbundsdirektör för Skaraborgs Kommunalförbund och tillträder tjänsten den 1 mars. Kristofer kommer närmast från Mariestads kommun där han är kommundirektör.

– Det är fantastiskt roligt att få erbjudandet om att axla rollen som förbundsdirektör för Skaraborgs Kommunalförbund. Skaraborg är en fantastisk plats med enorm potential och jag vill bidra till den fortsatta utvecklingen, säger Kristofer Svenson, i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att få leda de 15 kommunernas gemensamma organisation för utveckling av vårt område och samordna de frågor som är gemensamma. Jag brinner för de regionala utvecklingsfrågorna men tycker att det ska bli mycket spännande att arbeta med de viktiga frågor som berör välfärdens omställning inom framför allt utbildning och vårdsamverkan. Här ligger viktiga uppgifter som påverkar Skaraborgarna varje dag.

Rekryteringsarbetet av ny förbundsdirektör har letts av presidiet för Skaraborgs Kommunalförbund som består av Katarina Jonsson (M), Jonas Sundström (S), Anna-Karin Skatt (S) och Johan Abrahamsson (M).

Kristofer Svensson efterträder Jan Malmgren som inom kort tillträder som vd för Stiftelsen Läckö Slott.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet