Söndag 2 oktober 2022

Monica ny vd på sällskapet

Monica Andersson Skall.
Monica Andersson Skall.

Hushållningssällskapet i Skaraborg byter vd. Efter bara ett år slutar Bo Tidell. Men någon ny rekryteras inte nu. Istället anställs Monica Andersson Skall, Tun, på halvtid som tillförordnad vd.

Bo Tidell blev inte långvarig på posten som verkställande direktör för Hushållningssällskapet Skaraborg. För ett år sedan rekryterades han från Swedbank i Örebro. Han efterträdde då sällskapets förre vd Jonas Rosman som även han bara stannade under ett par år på posten, innan han blev vd för Länsförsäkringar i Skaraborg.

Men nu slutar också Bo Tidell.

-Han slutar av familjeskäl, säger Hushållningssällskapets ordförande Christer Eliasson.

Rådgivningschef

Sällskapets styrelse väljer dock att inte rekrytera någon efterträdare. Istället har vd:n för Hushållningssällskapet Väst i Vänersborg anställts som tillförordnad vd. Hon heter Monica Andersson Skall och ska arbeta på halvtid för Skaraborg. Monica bor i Tun.

-Det ger oss tid att fundera över hur vi vill ha det i framtiden, säger Christer Eliasson. Monica är t.f. vd till december 2017.

Samtidigt rekryterar hushållningssällskapet Skaraborg dessutom en ny rådgivningschef. Det är idag oklart när tjänsten kan tillsättas.

Inget samgående

Styrelsen pekar på behovet av ökad effektivisering.

-Vi måste få verksamheten att gå ihop ekonomiskt, konstaterar Christer Eliasson.

Styrelsens förhoppning är att den gemensamma vd:n med Hushållningssällskapet Väst ska öka möjligheterna till samverkan mellan de båda sällskapen. Däremot är det inte aktuellt med någon sammanslagning, betonar Christer Eliasson:

-Nej, den frågan är redan avfärdad. Däremot kan vi bedriva flera verksamheter ihop.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Hannu Sarenströms ”danska” trädgårdsliv Alla ska få insamling där de bor Köksredskap i glödhet design Hos Odenfönster är varje order unik Utvald av älgflugor Birgitta Fjaestad låter sig inte begränsas Sprakande kulturhöst i Skaraborg Dahlia får hösten att blomma Färre vårdplatser på grund av sjuksköterskebrist S, V och MP vill bilda en rödgrön ledning i regionen