Torsdag 1 juni 2023

Nöjd polischef i Skaraborg

Helena Trolläng. Foto: Eva Westin/arkiv
Helena Trolläng. Foto: Eva Westin/arkiv

Det faktum att polisen i Skaraborg gått från 350 tjänster till 400 framhölls av polisområdeschef Helena Trolläng när hon på fredagen talade inför ledande kommunpolitiker i Kommunalförbundet Skaraborg.

-Vi har ökat det totala antalet poliser i Skaraborg från 350 till 400. Och ja, vi hade ett antal yngre poliser i västra Skaraborg som valde att säga upp sig, men efter nyår har de flesta av dem kommit tillbaka. Så det är samma sak där. Vi har ingen massflykt härifrån, säger Helena Trolläng enligt Skaraborgs läns tidning.

-Det här är den största omställning som en myndighet gjort i Sverige, när vi gått från flera länsmyndigheter till en enda myndighet.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd