Torsdag 28 september 2023

Nu är det beslutat – akuten lämnar Lidköping

Protesterna mot nedläggningen av akuten i Lidköping hjälpte inte. På tisdagen beslutade styrelsen för Skaraborgs sjukhus att akutmottagningen i Lidköping flyttas till Skövde.

Det är inte bara akuten som försvinner, utan även intensivvårdsavdelningen (IVA). Även om förslaget mött stora protester från både invånare i Lidköping och sjukhuspersonal togs beslutet med bred politisk enighet.

– Det är tryggt att veta att det finns en stor politisk enighet bakom de förändringar som vi nu har fattat beslut om och som borgar för en vård av hög kvalitet och patientsäkerhet för hela Skaraborg, säger Anna-Karin Skatt, i ett pressmeddelande.

Sjukhusdirektören Stellan Ahlström får nu uppdraget att arbeta vidare med omställningen.

– Nu går vi tillsammans vidare och jobbar aktivt med förändringarna, så att omställningen blir så optimal som möjligt för våra medarbetare och våra patienter i hela Skaraborg. En viktig del i det arbetet blir att omhänderta det som framkom i risk- och konsekvensanalysen, säger Stellan Ahlström.

Akuten i Lidköping flyttas till Skövde redan vid årsskiftet.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar Vad vill du egentligen? ”Ett dråpslag mot folkbildningen” 4 av 10 kör för fort utanför skolor