Måndag 21 september 2020

Nya ledarskribenter i Skaraborgsbygden

Leif Walterum är först ut i Skaraborgsbygdens nya ledartrio.
Leif Walterum är först ut i Skaraborgsbygdens nya ledartrio.

Från och med den här veckan kommer det att bli en förändring på tidningens ledarsida. Per Gustafsson har gått i pension och han ersätts med tre ledarskribenter.

Först ut är Leif Walterum, som även är ordförande i styrelsen för Skaraborgsbygden. Han har tidigare varit kommunalråd i Skövde i elva år och totalt satt han i kommunstyrelsen i Skövde under 27 år.

Inger Dernroth har en lång bakgrund som journalist, hon har bland annat arbetat som kommun- och regionreporter i närmare 30 år. Hon är numera pensionär med stort intresse för lokala frågor, inte minst vårdfrågor.

Emilia Astrenius Widerström har varit riksordförande i LRG Ungdomen och har skrivit krönikor i tidningen Land Lantbruk. Hon arbetar på mjölkgård som hon inlett generationsskifte på, och sitter även med i styrelsen för Skaraborgsbygden.

– Per Gustafsson har varit en uppskattad ledarskribent på tidningen, men från och med nu blir det tre olika röster på ledarsidan. Det ska bli väldigt spännande att följa våra nya ledarskribenter framöver. Jag vill passa på att tacka Per för hans ledare och samtidigt hälsa Emilia, Inger och Leif välkomna till Skaraborgsbygden, säger Fredrik Andersson, ansvarig utgivare.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet