Torsdag 23 mars 2023

Nya tågavgångar i Skaraborg

Foto: SJ
Foto: SJ

Man planerar nu att utöka tågtrafiken mellan Skövde och Göteborg.

– Åren 2026–2027 planerar vi att dubblera antalet avgångar med en avgång i halvtimmen i stället för en i timmen som det är nu, säger Pontus Gunnäs, biträdande affärschef tåg Västtrafik, till Skaraborgs Allehanda.

Redan i december i år utökar SJ sin Regionaltrafik mellan Skövde och Göteborg. 3 nya turer kommer köras per riktning varje dag, varav en kommer köras av SJ och två av Västtrafik. Sammanlagt blir det 2 nya turer per riktning för resenärer till och från Skövde. De nya turerna kommer avgå 09.40 och 17.00 från Skövde till Göteborg samt 06.20 och 1430 från Göteborg till Skövde. Planen är att SJ ska köra de snabbare tågen och Västtrafik de som stannar på fler stationer.

– Tanken är att vi ska börja köra vår trafik tätare i samband med att Västlänken öppnar i december 2026. Men med tanke på alla bandarbeten som Trafikverket planerar framöver kan den tidsplanen revideras, fortsätter Pontus.

Det är nu trångt på Västra stambanan och fler tåg kan därför inte gå än.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet