Torsdag 2 juli 2020

Ont om bröstmjölk i Skaraborg

Skaraborgs sjukhus efterlyser donerad bröstmjölk. Risken är att mjölken tar slut innan sommaren
Skaraborgs sjukhus efterlyser donerad bröstmjölk. Risken är att mjölken tar slut innan sommaren

Neonatalavdelningen vid SkaS börjar få ont om donerad bröstmjölk. Sjukhuset efterlyser därför fler donatorer, för att säkerställa att mjölken inte tar slut inför sommaren.

På Skaraborgs Sjukhus neonatalavdelning vårdas sjuka och för tidigt födda barn. På avdelningen finns lager med donerad bröstmjölk som kan ges till de allra minsta patienterna. De lagren behöver nu fyllas på.

Än är lagren inte slut, och inget barn riskerar att bli utan mjölk. Men eftersom den donerade bröstmjölken bara står sig i sex månader, är det viktigt att alltid ligga steget före. Därför efterlyser SkaS nya givare redan nu.

– Det är viktigt att se till att mjölken räcker under hela sommaren, särskilt eftersom man inte kan ge något annat än bröstmjölk att ge till de här små patienterna, säger Sofia Lans, enhetschef för neonatalavdelningen vid Skaraborgs Sjukhus, i ett pressmeddelande.

För att donera bröstmjölk ska du bland annat vara fullt frisk och ha ett barn som inte är äldre än tre månader. Även under covid-tider kan du donera mjölk. Det viktigaste är att du som mamma är frisk. Den som vill bli givare är välkommen att kontakta Skaraborgs Sjukhus. Sjukhuset har också en sida på Facebook för bröstmjölksdonation: Donera bröstmjölk, små barns räddning.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
78 000 kronor till Barncancerfonden Seger för hästnäringen som får friskvårdsstatus Widegren (M) ny ordförande i IPU:s finanskommitté Bilquiz istället för bilträff Digitala vårdmöten ökade med över 200 procent – på en månad Eldningsförbudet upphör i flera kommuner Johnny undersökte äldres attityder kring covid-19 Ridklubben investerar för att minska energiförbrukningen Vardagshjältarna! Fler kommuner vill ha miljömärkt fjärrvärme