Måndag 20 januari 2020

Regionråd vill rädda sjukhusbiblioteken

Regionrådet Conny Brännberg (KD) är kritisk mot Skaraborgs sjukhus beslut att lägga ner sina sjukhusbibliotek, uppger tidningen SLA.

– Vi tar emot 1,7 miljoner kronor årligen från staten för att utveckla biblioteken och här avvecklar vi istället, säger Conny Brännberg, som också är ordförande i regionens kulturnämnd, till SLA.

Han hävdar att han tidigt försökt få träff med sjukhusledningen för att diskutera alternativa lösningar till en nedläggning.  Han är kritisk mot att sjukhuset tagit sitt beslut utan någon dialog i frågan.

Conny Brännberg har fortfarande förhoppningar om hur man skulle ”kunna sy ihop ett förslag om hur vi kan utveckla den allmänna delen av sjukhusbiblioteken”.

– Det ligger som ett utredningsuppdrag, säger han till SLA.

Ledningen för Skaraborgs sjukhus har beslut att lägga ner sina bibliotek i Skövde, Falköping och Lidköping. Beslutet är en del av de sparbeting som sjukhusstyrelsen arbetar med.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer