Söndag 9 december 2018

Rivstart för Göta kanal

Foto Göran Billeson
Foto Göran Billeson

Göta kanalsäsongen 2018 rivstartade med riktigt sommarväder redan i maj. Under bokningssäsongen var antalet båtrörelser på Göta kanal i samma nivå som föregående år.

Det varma och soliga vädret under maj månad gjorde att Götas kanal-säsongen kom igång med en rivstart tidigare än vanligt. Detta har medfört många besökare hos entreprenörerna längs kanalen och flera av dem vittnar om besöksantal som mer liknar slutet av juli än en vanlig försommarmånad.

– Det är positivt då vi nu ser att trenden för fritidsbåtar på Göta kanal håller i sig och kanske till och med kan öka under den högsäsong vi står inför de närmaste veckorna, säger en nöjd Roger Altsäter, vd på Göta kanalbolag.

– Vi ser att snittlängden på de båtar som kommer ökar något, och att allt fler köper vår expressbiljett för att transportera sin båt genom Göta kanal på ett snabbare sätt under bokningssäsongen,

– Fortsätter försäljningen av kanalbiljetter i samma takt under hela säsongen räknar vi med cirka 3 000 båtpassager genom Göta kanal innan vi stänger igen för säsongen 30 september, säger Roger Altsäter.

Det ökade antalet brittiska fritidsbåtar kan vara en effekt av den exponering Göta kanal tidigare fått i brittisk tv i samband med tv-serien Great Canal Journeys. I serien reser Timothy West och hans fru Prunella Scales med båt på världens kanaler, och en av dem är just Göta kanal.

En annan nyhet inför årets kanalsäsong var lanseringen av Göta kanals nya digitala destinationsguide. Guiden finns dels som i en webbversion och dels som en app att ladda ned.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet