Torsdag 1 juni 2023

S i Skaraborg kräver statlig närvaro

Patrik Björk (S).
Patrik Björk (S).

Staten ska finnas närvarande i Sveriges alla kommuner. Det kräver Socialdemokraterna i Skaraborg i en motion till partiets kongress i april. 

– Det ska finnas möjlighet att komma i kontakt med de statliga myndigheterna oavsett var du bor i landet. Vi förordar minst ett gemensamt servicekontor i varje kommun, berättar distriktsordföranden Patrik Björck.

– Idag har många av de statliga myndigheterna övergett landsbygdskommunerna, konstaterar han. Vi kan i Skaraborg se hur Arbetsförmedling, Försäkringskassa, Skatteverket och inte minst polisen numera bara har kontor i de större kommunerna.

-Vi föreslår inte att alla myndigheter ska ha var sitt kontor i varje kommun, utan i mindre kommuner handlar det om ett servicekontor där människor kan få hjälp med sina myndighetskontakter, säger Patrik Björck.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd