Söndag 12 juli 2020

Sex män i Skaraborg dömdes för sexköp

Sex män från Skaraborg dömdes för köp av sexuell tjänst under förra året, uppger P4 Skaraborg.

Enligt Sveriges Radios granskning så dömdes under 2019 totalt 266 män i Sverige för köp av sexuell tjänst eller försök till köp. SR har gått igenom samtliga domar och strafförelägganden i landet. Det handlar om 327 brott.

Enligt granskningen så har flest personer dömts för sexköp i Stockholms län. Men i Kalmar, Gotland, Blekinge och Jämtlands län lagfördes inte en enda person för sexköp 2019.

– Anledningen att vi inte har lagförda sexköpare är en resursfråga. Vi har inte orkat ta det hela vägen, att sätta sig och spana med en liten resurs. Ta sexköpare efter sexköpare, och sen ta hand om kvinnan. Dit har vi inte kommit under det här året. Vi har inte lyckats prioritera det, säger kriminalkommissarie Sten Sundin I Jämtland till Sveriges Radio.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Öde grusplan ersatt av pumptrackbana Jonsac ökar – trots pandemin Tungt och mörkt år 1961 – Husaby kyrkby Götene 1976 – Egnahemsvägen 22 Tidaholm 598 kilometer på fyra dagar Rekordmånga antagna till distansutbildningar Besök i kloakerna Ett hav fritt från plast är allas ansvar – bli kusträddare i sommar Falköping näst kotätast i landet