Torsdag 23 mars 2023

Utan ersättning för urlackade tjurar

Det blir ingen ersättning för de skador som en flock ungtjurar påstås ha orsakat på en originallackad Oldsmobile från 1956.

Det har Justitiekanslern, (JK) beslutat efter en utdragen juridisk process mellan bilens ägare och länsstyrelsen, uppger P4 Skaraborg

Ungtjurarna på länsstyrelsens anläggning vid Hornborgasjön lyckades på våren 2008 smita ur sin hage och kom in på en närliggande gård. Där ska tjurarna bland annat ha sparkat upp grus och skadat lacken på två bilar.

För den ena betalade myndigheten 5 000 kronor i ersättning men att åtgärda Oldsmobilen skulle enligt ägarna kosta 150 000 kronor. Det ville länsstyrelsen inte betala. Bilägarna överklagade men fick nej hos förvaltningsrätten.

Nu har också JK avslagit begäran med hänvisning till att det inte bevisats att tjurarnas inhägnad varit ”otillfredsställande”.

Bilägarna överväger nu att stämma länsstyrelsen vid tingsrätten.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer