Torsdag 21 mars 2019

Vandringar som sätter skräck i skaraborgarna

Det råder högsäsong för den som känner för att bli riktigt skrämd. Förutom den traditionella skräckfilmen kan man numera bli rädd på både nöjesparker och spökpromenader. Skaraborg är inget undantag.

Lisebergs reklamfilm för årets Halloweenfirande i parken blev så läskig i år att de inte kunde visa den i sina egna kanaler och den togs till och med bort av Youtube.

I Skara är det 15-årsjubileum för spökvandringen i Fornbyn. Där lovar man att besökarna kommer att bjudas på något utöver det vanliga. Där anordnas spökvandringen både i idag, fredag och imorgon, lördag.

Även i Lundsbrunn kommer det bli riktigt läskigt den 26 oktober. Där förbereder sig Lundabyns skolelever i årskurs fem och sex för att återigen sprida skräck på spökvandringen i Mariedalsskogen. Det är åttonde året i rad som skoleleverna tillsammans engagerade föräldrar anordnar den populära promenaden.

Förra året lockades cirka 350 personer att gå den tipspromenad som är kopplad till spökvandringen. Längs vandringen finns det även aktivitetsstationer för barnen, där man får poäng när man löser ett uppdrag.

– Ficklampa är bra att ha med. Spökvandringen är upplyst med ljus och marschaller, men det blir mörkt på höstkvällarna. Det är stor risk att man möter spöklika varelser på vandringen, säger Therese Andersén som är en av alla föräldrar som hjälper till att anordna årets vandring.

Här är några av alla ställen där du kan bli skrämd:

19/10 och 20/10 Fornbyn, Skara
20/10 Öbergs plantskola, Varnhem
26/10 Sörbovallen, Lundsbrunn
26/10 Allas Hus, Borgunda
27/10 Åsbotorpsjön på Billingen, Skövde
27/10 Mariestads ridklubb i Brunnsberg, Mariestad
27/10 Tibrobygdens ridklubb i Kateryd, Tibro
28/10 Oltorp, Kvänum
2/11 Jäla Skattegården, Floby
3/11 Djäknesundet, Karlsborg
10/11 Fröjered, Tidaholm

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet