Söndag 19 augusti 2018

Västergötlands historia i egen podd

Henrik Dammberg, Västergötlands Fornminnesförening.
Henrik Dammberg, Västergötlands Fornminnesförening.

Västergötlands fornminnesförening startar en radiopodd med namnet Västergötlands historiepodd.

Den nya podden riktar sig till alla som är intresserade av historia och arkeologi i Västergötland. Målet med podden är att på ett folkbildande sätt nå ut med aktuell forskning om landskapets historia genom de kunnigaste experterna.

– Det finns ett behov och ett intresse för en radiopodd med fokus på Västergötlands historia. Vi blir därmed först i Västergötland och bland de första i landet att göra en regional historiepodd, säger Ragnar Sigsjö, kyrkokonsult och ordförande för Västergötlands Fornminnesförening.

– Om en historiker besöker Västergötland för att hålla ett föredrag eller medverka vid ett seminarium kan vi intervjua honom eller henne för podden. På så sätt nås en större grupp av intresserade än dem som kunde komma till föredraget, säger Henrik Dammberg, journalist, som är poddens producent.

Ambitionen är att göra 6-10 poddar per år, med en spridning över hela landskapet.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet