Söndag 19 augusti 2018

”Västgötatåg” ska locka till Skaraborg

Foto: Jennie Renström
Foto: Jennie Renström

I sommar ska nöjeslystna barnfamiljer i Stockholm och Göteborg få upp ögonen för Skaraborg som resmål med hjälp av MTR Express tåg. Skara Sommarland, Arena Skövde, Göta kanal, Karlsborgs Fästning och Läckö Slott samverkar med Turistrådet Västsverige och kommunerna i konceptet Västgötaturen.  

Resandet med tåg till Skövde från Göteborg och Stockholm har ökat med 50 procent under 2017 jämfört med 2016. Från och med den 16 april och två månader framåt är tanken att barnfamiljerna i Stockholm och Göteborg ska få upp ögonen för Skaraborg som familjeresmål via MTR Express tåg mellan städerna.

– Förutom att foliera en tågvagn satsar vi på att klä bordsbrickor på MTR-tågen med Västgötaturens budskap, och har dessutom broschyrer med information om alla besöksmålen i stolsfickorna. Många planerar sin familjesemester under den här perioden, och då tror vi att det kan vara en bra idé att med tågens hjälp visa vad Skaraborg har att erbjuda för barnfamiljerna, säger Jennie Renström, projektledare Turistrådet Västsverige.

Det är sjätte året man samverkar med besöksmålen och turistorganisationerna för att kommunicera Skaraborg som en familjedestination. Genom att samla besöksmålen i ett gemensamt koncept kan de samordna kommunikationen.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer