Tisdag 25 juni 2019

Walterum ny tidningsordförande

Leif Walterum, Skövde.
Leif Walterum, Skövde.

Leif Walterum, Skövde, valdes på tisdagen till ny ordförande för tidningsföreningen Skaraborgsbygden.

Vid Skaraborgsbygdens årsstämma valdes Skövdes före detta kommunalråd Leif Walterum till ny styrelseordförande.

Leif Walterum är företagare och ägnar sig idag åt en mix av jord och skog, uthyrning och konsultverksamhet. Sedan flera år är han förbundsordförande för SMÅA, som är småföretagens arbetslöshetskassa. Han har också haft en lång rad förtroendeuppdrag inom Lantbrukarnas Riksförbund (LRF).

Lokalt ägd

Skaraborgsbygdens nuvarande ordförande Linnea Hultmark, Hjo, lämnar styrelsen. Hon har varit ordförande sedan 2014. Även vice ordförande Claes Svensson lämnar styrelsen.

I övrigt omvaldes styrelseledamöterna Christer Eliasson, Vartofta, Bengt Andersson, Skara, Kjell Sjölund, Karlsborg, Carina Eliasson Lundgren, Lidköping, samt Emilia Astrenius Widerström, Moholm.

Skaraborgsbygden är en av de största tidningarna inom svensk dagspress med utgivning en eller två dagar i veckan. Den TS-kontrollerade upplagan är 9 900, vilket också gör tidningen till en av de största i Skaraborg.

Skaraborgsbygden är ett kooperativ med cirka 600 andelsägare. Tidningen är den enda lokalt ägda tidningen inom dagspressen i Skaraborg.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer