Lördag 27 november 2021

1 200 personer deltog i lantbruksdebatt

Sven-Erik Bucht (S) och Annie Lööf (C) på plats i Skövde. Foto: Per Gustafsson
Sven-Erik Bucht (S) och Annie Lööf (C) på plats i Skövde. Foto: Per Gustafsson

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht kom till måndagens lantbruksdebatt i Skövde med en ny livsmedelsstrategi som undertecknats av sju riksdagspartier. Han var nöjd.

-Det här har fått ta tid, säger Sven-Erik Bucht (S). Det är mycket glädjande att vi uppnått en bred politisk enighet om den svenska livsmedelspolitiken. En strategi där branschen, ideella organisationer och de politiska partierna är överens. En ”vi”-strategi.

Även centerledaren Annie Lööf var nöjd med uppgörelsen om livsmedelsstrategin.

-Vi upplever en social och regional tudelning i Sverige, säger Annie Lööf (C). Det är viktigt att de gröna näringarna och hela Sverige kan utvecklas. Då krävs politik för jobb och företagande.

LRF:s avgående förbundsordförande Helena Jonsson sa i debatten att hon skulle fira den nya strategin hela veckan.

-Det är en viktig framgång att politiken ger stabila regler med tydliga mål, säger hon. Men nu krävs också konkreta handlingsplaner.

Något som landsbygdsministern lovade ska komma redan nästa vecka.

1 200 personer deltog på måndagskvällens debatt, som arrangerades i Arena Skövde. Förutom Annie Lööf oSven-Erik Bucht och Helena Jonsson deltog bland annat också Åsa Domeij (miljöchef Axfood), Svante Axelsson (nationell samordnare för Fossilfritt Sverige), Helena Lindberg (generaldirektör, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap), Paul Christensson (vice ordförande Södra) och Palle Borgström (ordförande LRF:s mjölkdelegation och styrelseledamot Arla).

Läs mer om detta i fredagens nummer av Skaraborgsbygden.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer