Lördag 18 augusti 2018

Ännu ett avhopp från S i Skövde

Socialdemokraterna i Skövde drabbas av ytterligare ett tungt avhopp. Mångårige kommunpolitikern Helena Dahlström lämnar sina uppdrag efter höstens val.

I februari förlorade nuvarande oppositionsråd Marie Ekman (S) voteringen om förstaplatsen på Socialdemokraternas vallista inför höstens kommunval. Istället placerades Johan Ask som partiets förstanamn och därmed som kandidat till kommunstyrelseordförandeosten i Skövde kommun.

Marie Ekman valde då att lämna sitt uppdrag efter denna mandatperiod.

Nu kommer nästa tunga avhopp från partiet. Det är Helena Dahlström som väljer att lämna sina kommunala uppdrag efter höstens val. Till tidningen SLA säger hon att hon har fungerat bra tillsammans med Marie Ekman och att de tillhör ”samma lag”. Helena Dahlström sitter idag i såväl kommunfullmäktige som kommunstyrelsen. Dessutom är hon andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer