Fredag 29 maj 2020

Billingecenter kostar 55 miljoner

Foto: Fredrik Andersson
Foto: Fredrik Andersson

Nu bygger Skövde kommun ett Vasaloppscenter i Blå hallen på Billingen. Projektet är kraftigt fördyrat och kommer kosta kommunen 51 miljoner kronor.

På torsdagen togs det formella första spadtaget för nya Billingecentret i Skövde. Den Blå hallen byggs nu om för omklädningsrum, föreningslokaler, konferenslokaler och restaurang. Ett nav för det Vasaloppscenter som skapas på berget.

Kostnaden uppgår till 55 miljoner kronor, vilket godkänts av de borgerliga partierna i kommunledningen samt Sverigedemokraterna.

Investeringskostnaderna har utifrån tidigare beslut ökat med 77 procent, med 24 miljoner kronor. Detta har Socialdemokraterna och övriga oppositionspartier protesterat mot.

Kommunalrådet Katarina Jonsson (M) menar att Billingecentret är helt avgörande för kommunens hela Billingeprojekt.

– Det kommer att bli hjärtat i projektet och kommer att betyda mycket, framför allt för alla föreningar, säger hon till tidningen SLA.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer